tirsdag 13. mars 2012

Søndagstur og barndomsnostalgi

Pål og jeg prøver å gjenopplive en av mine barndomstradisjoner: Søndagstur! Godt motivert av strålende sol og skikkelig vårvær for ikke å nevne motivasjon numero uno, min voksende kamerasamling, gikk vi en aldri så liten  søndagstur. Jeg sier liten fordi undertegnede koste seg max på Maxi Awards 2012 (pun intended) på lørdag. Tre priser dro vi i land inkludert den gjeveste av dem alle, nemlig beste butikk. Det betød 3 klemmer av herlig morsomme Thomas Numme som var underholdningsvert. Jeg lo så jeg nesten gråt ved synet av herr Numme balettdansende i trikotdrakt! Selvuhøytidelighet på høyt nivå der altså. Det var virkelig en artig måte å ta farvel med Tilbords-damene på. 

Så, formen på søndag var noe redusert, så jeg er stolt av oss begge for å komme oss ut på søndagstur light. Light fordi den var kort.. Men min filosofi er at det er stemningen på tur som er viktigst, ikke meterene en legger bak seg. Jeg kan ikke påstå at det blir en fast tradisjon på oss i skrivende stund, men jeg håper å videreføre søndagsturtradisjonen videre på sikt. 

Målet for søndagsturen var å ta ut tungstenfilmen i Vilia og fargefilmen i Agfa Isolette. Mission accomplished!  Spinneren var også med på tur, men det ble bare 2 spins denne gangen. Så nå er det bare å vente på å erverve de nødvendige summene slik at jeg får bildebevis på hva mitt nyeste russiske tilskudd kan produsere, samt hva tungstenfilm har å by på, og ikke minst om Agfa Isolette i det hele tatt funker. Mitt første 120 kamera også forresten, så gleder meg til å se livet i mellomformat. Mye spennende i vente, med andre ord. Selvfølgelig tok jeg noen Hipstaprints på tur for litt instant gratification av det nydelige vårværet: 

Mjøsa

Kunst (?)

Pål synes det er fint med søndagstur!

...og det synes jeg også! (Så lenge jeg får beholde solbrillene på)

Hamar *Home Sweet Home*
Er det èn tradisjon som har preget min barndom så er det søndagsturen! Nesten hver søndag, eller i alle fall når det var passende vær til det, kledde mamma på oss og tok oss med ut på tur. Og vi gikk, sparket, syklet eller akte av sted rundt omkring i Hamar. Favoritt-destinasjonene var Tjuvholmen, Odden, Ankerskogen eller Børstadlunden. Sistnevnte ble ofte kombinert med et besøk til Bibbin og Farmor. Det var en aktivitet vi gjorde som familie, og fotokameraet til Pappa var ofte med for å dokumentere det hele. Dette gjorde vi som sagt nesten hver søndag til jeg gjorde opprør i 12-13års alderen da jeg mente at å henge med familien bare var flaut og teit pluss at jeg var så "opptatt" med andre ting. Mamma derimot holder tradisjonen tro (noe som vitner om at det var hun som stod bak i utganspunktet) og er ute på tur hver søndag i all slags vær, les: vestlending oppvokst på en forblåst, men veldig vakker, holme ut mot Atlanterhavet..

Jeg tenker tilbake på søndagsturene med barndomsnostalgi. Vi var aldri den familien som dro på skiturer/fjellturer/skogsturer osv. Mye sikkert fordi vi ikke hadde bil, men det hadde vel litt med interesse og evne å gjøre også på mange måter. Søndagstur var vår greie. Ofte ble vi barna motivert med akebrett, Kjeft! og en sjokoladebit. Nei, vi ble ikke kjeftet på til å bli med på tur! Andre med meg tenker nok med glede tilbake på de små boksene med fruktsaft i alle mulige smaker med navnet Kjeft! Jeg tror uten å ha smakt dem at Kuli er dagens versjon, om mulig fra en annen produsent. Jeg lette i de gamle fotoalbumene mine etter et av mine favoritt-søndagsturbilder. Men det ligger nok hos Mamma. Bildet viser hele familien på Tjuvholmen en solskinnsdag godt hjulpet av selvutløseren på Pappas gamle speilreflekskamera. Min kjære far har et noe spesielt uttrykk på bildet ettersom han setter seg på en Kjeftboks rett før bildet knipses. *fnis*. Jeg lover å lete det opp! Imens, litt barndomsnostalgi med søndagstur som tema som jeg faktisk klarte å oppdrive. Enjoy!

Søndagstur anno 1985. Muligens en av mine første. Meg ser du naturligvis ikke ettersom jeg trolig er godt pakket inn i den grå barnevogna. Pia 2 år og min vakre mor. 

Søndagstur anno 1994 på Geitryggen på Odden. Trolig selvutløseren som knipser dette bildet av Mamma & Pappa moteriktig antrukket for anledningen. Pia og jeg springer nok rundt et sted. 

Søndagstur anno 1995 (?) tatt i Børstadlunden av Pappa. Mulig litt tidligere, fant ikke noe datostempling på dette. 

Søndagstur anno 1996: Pia & jeg i sola på Geitryggen på Odden. Legg merke til knalloransj vindjakke og sølvsekk tilhørende yours truly. Det var tross alt midten av 1990-tallet! 
Håper alle har hatt en fin helg! Jeg er kursenke frem til i kveld ettersom min kjære holder kurs i Bergen i dag. Jeg kunne faktisk ha tenkt meg å vært med, men så hørte jeg at Bergen visstnok er Bergen og at det høljer ned med godt mot. Likevel, jeg liker Bergen jeg. Men jeg liker sol mer...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en liten kommentar eller tilbakemelding :)