søndag 19. februar 2012

Koh Maak: Jakten på paradis fortsetter

Etter en uke på Thailands nest største øy tok vi speedboat videre til Koh Mak, det neste stoppet på reisen. Etter en liten time la vi til en lang pir som strakte seg over krystallklart turkist vann mot en strand så lang at vi ikke så hvor den sluttet. Pål og jeg så på hverandre: Dette måtte være paradis! Internett-research'en vår ledet oss til et lite resort kalt Little Moon Villas og her skulle vi bo i 4 netter. Helt siden vi fant det hadde vi gledet oss til late dager på stranda og boklesing i hengekøyene. Og de neste dagene gjorde vi ikke stort annet.

Little Moon var virkelig vakkert! Et fåtall bungalows spredt på et rolig område blant trærne og en egen privat strand. Livet var herlig! Og ikke minst: Restauranten kunne by på 20 ulike vegetarretter å velge mellom. Øylivet passer oss godt. Lazy days, for å si det mildt. 

Min kjekkas

Little Moon Villas

Ferie med stor F.

Happy!

En utsikt jeg aldri blir lei...

Selv om Little Moon var fantastisk ville vi jo utforske øya litt. Scooter er det perfekte fremkomsmiddelet for øyutforsking og sammen suste vi rundt på små, kronglete veier gjennom gummitrærplantasjer, små landsbyer, og palmetrær på jakt etter paradis. Og vi fant det, virkelig! Her kunne vi tenke oss å bli... Tenk å hatt et feriehus her, ble en gjenganger. Fine, hvite strender med søte små resorts, ingen bargater, raveparties eller souvenirsjapper. Småskalaturisme slik det burde være. Jeg håper virkelig øya forblir slik i fremtiden. 

Koh Maak nøler jeg ikke med å anbefale, men samtidig kan jeg ikke annet enn å håpe at de store resortene uteblir her. Dette er ikke stedet for deg som vil feste hele natta, shoppe sanseløst eller vil/må ha 100 meter lange svømmebasseng og tilgang på skandinavisk mat. Men hvorfor skulle en ønske seg det? Er det ikke Thailand du vil besøke? Dette er stedet for deg som vil slappe av og bare nyte tiden sammen med dine kjære og oppleve hva Thailand virkelig kan tilby. Med andre ord, et lite stykke paradis. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en liten kommentar eller tilbakemelding :)