torsdag 21. mai 2015

Brussels HipstaPak: En vintage polaroidfølelse!

Jeg skulle så gjerne sagt at jeg fikk testet ut denne komboen i Brussel, men akk, nei. Det er bare Brussel som er inspirasjonen til aprillanseringen av Brussels HipstaPak fra skaperne bak Hipstamatic. Den inneholdt filmen Manneken og linsa Eric. Linsa kalt opp etter Eric Rozen, skaperen av hipstography.com (verdt å sjekke ut om du ikke allerede er Hipstamaticfan) og filmen så klart etter den berømte figuren Manneken Pis.
Illustrasjonsbildet hentet fra http://hipstography.com/en/news-en/the-brussels-hipstapak-2.html
Det første som slo meg med denne Hipstamatic-komboen var polaroidfølelsen den ga meg! Etter å ha vært glad i de rammeløse hipstamaticfilmene en stund, trodde jeg ikke at jeg skulle bli så begeistret for å se tykke hvite rammer igjen, men instant-foto og polaroid spesielt er veien til hjertet mitt... Jeg elsker den! Selv om dette er en kontrastrik film, er den super! Og bonus: Den slitte, litt vintage touch'en, som polaroidbilder som har ligget en stund, kanskje mange år, og light leaks! Eric kan plutselig skape lysmagi! Som du skjønner, jeg liker det!
La meg starte med Eric + Manneken først, før vi hopper til testing med eksisterende Hipstamatic gear. Og, kremt, det begynner å bli pinlig mange bilder av meg for å illustrere portrettfoto... Jeg trenger noen nye fine fjes å fotografere!
Pluss litt Spiro Gel Flash Light, bare for moro skyld
Iso illustrerer leende katt-emoji
Som du ser, ganske sterke kontraster! Det grønne, gule og blå bare popper! Lyse farger, og hudtoner derimot får et rart skjær. Komboen funker fint på allt annet enn portrettfoto, etter min mening (høres det kjent ut? Litt slik som forrige HipstaPak, Versailles...) Jeg synes huden ser plastikk-aktig ut, og det er aldri en god look. Ikke helt glow'en du går for. Men jeg tar eksempelet med for sammenlignings skyld. Heldigvis er det Eric sin skyld, og ikke filmen Manneken. Det er mulig å få til et mer naturlig uttrykk og få polaroidstilen jeg liker så godt. Og ja, du kan fyre av en av de mange blitzene og håpe det ikke blir plastic fantastic, men oddsene er ikke på din side. Så er det jo greit å kunne se også. Hipstamatic blitzene har en lei tendens til å blende deg så mye at du ser prikker i synsfeltet en god stund etterpå... Men, alt i alt: kontraster kan være gøy det også!

Så, litt eksperimentering. Først ut er Eric:
Eric + Blanko BL4
Eric + Telegraph
Eric + Telegraph +Pop Rox
Eric + BlacKeys 44 + Triad Gel
I sort/hvitt-portrett, derimot, er kontrast tingen! Det jevner ut huden, noe vi alle vil. Så, Eric funker fint der. Telegraph softer ut kontrastene, og er også en god kombo med Eric. Blanko BL4 er kanskje den av Hipstamatic-filmene med minst effekter, og er ganske naturtro foruten litt dempede rødtoner, og de skarpe kontrastene Eric byr på kommer da til sin rett. Vel, etter mine preferanser, så klart. Det handler jo om smak og behag.
Manneken har jeg testet med andre Hipstamatic-linser og her er noen av favorittene:
Manneken + Lowy
Manneken + Jack London
Manneken + Savannah
Manneken + Jack London
Først og fremst, er det ikke herlig at det er vår! Det går ikke en dag uten at jeg knipser noen blomsterøyeblikk og kjenner på lykkefølelsen av å se verden våkne til liv igjen. Helt herlig! Som nevnt er Mannekens bilderammer ganske uforutsigbare. Noen ganger flekker, andre ganger ikke. Nå kommer ikke de hvite rammene særlig godt frem mot en hvit bakgrunn, naturlig nok, men uforutsigbarheten er av den gode sorten. Jeg liker også hvor klar og lys selve bilderommet er, og selv om det tenderer mot utvasket, er det nok mer stilen for meg. På bildet av Iso og meg synes jeg at filmen gir klare og balanserte toner. Jeg skulle gjerne ha påstått at vi lever i en slik sofakos-idyll Iso og jeg, men langt i fra. Dette var et sjeldent øyeblikk da Iso var trøtt nok til at jeg fikk legge meg ned ved siden av han... Haha, ingen særlig kosepus dette! Men fin, det er han.
Dommen er som følger: 5 av 5 stjerner! Dette er en HipstaPak det er verdt å bruke 2 dollar på! Jeg liker uttrykket veldig godt, og ikke bare fungerer komboen godt sammen, men også hver for seg. For å få polaroidlook'en på portrettfoto kan du enten like litt rare hudtoner, eksperimentere med blitz eller bytte til en annen Hipstamatic-linse. Ganske enkelt! Dette er helt klart en av de beste First Friday lanseringene på lenge. Instant favoritt, om du vil. Get it?
Jeg er i full gang med testingen av Mais HipstaPak, og håper å lage et innlegg mot slutten av måneden. Men, uff, tricky tricky! Og det burde kanskje vært et Krakow-innlegg eller 3 snart også. Huff, tida går så fort! Hurra for pinseferie snart!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en liten kommentar eller tilbakemelding :)