onsdag 13. juli 2016

Berlin del 2: Kreuzberg

Pinterest er genialt, også når du planlegger reiser. Bare ved å søke på stedet du skal reise, eksempelvis "Berlin" kan du samle alle artiklene, reisetips og bilder på ett sted. Jeg pinner gjerne steder jeg ønsker å besøke, restauranter, cafeer og steder jeg gjerne vil utforske nærmere med kamera i hånden. Jeg liker å skape et visuelt inntrykk av byen før jeg reiser, for så å se om det faktisk stemmer i etterkant. Som regel rekker vi ikke alt jeg pinner (haha, selvfølgelig gjør vi ikke det!) og ofte snubler vi over de beste stedene bare ved å vandre gatelangs. Da vi skulle utforske mathallen i Kreuzberg som jeg hadde funnet på Pinterest, gjorde vi litt av begge deler. Noe planlagt, noe vi snubler over som viser seg å være helt fantastisk. Den absolutt beste måten å reise på etter min mening.

Ingen av oss hadde vært i dette nabolaget av Berlin før, selv om Kreuzberg er en del av bydelen Friedrichshain hvor vi har vandret rundt før. Som nevnt sist, Berlin er svært! Kreuzberg har tidligere vært det fattigste nabolaget i gamle Vest-Berlin og en stor del av innbyggerne her er av tyrkisk opprinnelse. De siste årene har bydelen gjennomgått mye renovering, og blitt et populært nabolag for studenter, kunstnere og alternative (ja, hipsterifisert om du vil. Men en kjapp observasjon av Berlins innbyggere viser at kanskje hver tredje person du møter på gata tilhører kategorien hipster uten at det nødvendigvis er et skjellsord her. Det er normalen å være utenfor normalen, på sett og vis uten at noen hever noen øyenbryn av den grunn. Noe som gjør people watching på godt norsk ekstra underholdende i Berlin). 

Kreuzberg var en 10 minutter lang S-bahn-tur fra Hackescher Markt og deretter 5 minutter U-bahn-tur til Görlitzer Banhof og vi var fremme. Førsteinntrykket var noget ullent da vi ble tilbudt å kjøpe hasj hele to ganger før vi nådde bakkeplan... Men, til sammenligning har det skjedd i Oslo også. Vi satte deretter kursen mot Markthalle Neun og deres Streetfood Thursday, og vi var ikke de eneste..


Etter å ha spist nydelig tapas, samt at Pål fikk utforsket noen lokale ølsorter ble det så mye folk at det var vanskelig å snu seg uten å bumpe bort i noen. Vi gikk derfor mette og fornøyde videre og snublet over hva som kanskje har blitt min favorittbutikk noensinne, i hvert fall når det gjelder spiselige spesialiteter:


Eieren av lakrisbutikken var kjempetrivelig (noe som faktisk var uvanlig å støte på under vår Berlin-tur, merkelig nok) og etter å ha spurt hvor vi er fra fulgte opp med Hva skjedde med Stupedama-pastillene? Hun kunne sin lakris, det er helt sikkert! Og jeg, jeg var i syvende himmel. Lakris er noe av det beste jeg vet!

Vi fortsatte gatelangs og satte oss til slutt ned på en vietnamesisk restaurant for å rehydrere og hvile beina litt. Hadde vi hatt mer energi hadde vi fortsatt, men etter en full dag med trasking og en sen kveld med konsert (og veldig veldig mye smågåing og ståing) måtte vi kapitulere og sette snutene mot hotellet igjen. Kreuzberg ga mersmak, definitivt! Så mange spennende butikker, cafeer og restauranter som dessverre må vente til en annen gang. Dagen etter hadde vi nemlig bestemt oss for picnic i Tiergarten. 


Berlin er en utmerket destinasjon for de matglade! Så mye å utforske, fra alle verdensdeler. Kan absolutt anbefale Martkthalle Neun. Den perfekte kombinasjonen av nydelige matopplevelser og people watching. Og masse, masse spennende å fotografere! Stalltips: Vær der tidlig for å få bord.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en liten kommentar eller tilbakemelding :)