torsdag 24. februar 2011

Nestenhelg i hovedstaden!

Da jeg bestilte billetter til Band of Horses Spektrumkonsert før jul, tenkte jeg ikke noe over datoen, og ble litt skuffet når jeg fant ut at det var på en søndag. Men slik situasjonen er for meg i skrivende stund er hver dag i utgangspunktet en helg, så da måtte vi bare skyve tankemønstret en dag frem. Pål fikset fri og endelig kom søndagen vi hadde gledet oss til siden jul (konsertbilletter er en super julegave!). 

Egentlig skulle vi hatt denne daten sommeren vi møttes, men vi fikk ikke tak i billetter til Øyafestivalen. Vi hørte mye på Band of Horses den sommeren (og siden i grunn) så mange gode minner i de sangene. Ja, vi er klissete og fjortisforelska og er ikke redde for å vise det! Etter en flaske Cava på hotellet og kjempegod thaimat på Rice Bowl var vi klare for Spektrum.

Konsertområdet i Spektrum var nesten fullt, til vår overraskelse. Godt å se at flere trosset søndagsfølelsen! Vi fant relativt gode ståplasser og dyre drikkevarer og ventet bare på gutta i Band of Horses. De åpnet med å spille akustisk og det er ikke noe annet ord for det enn vakkert! Fikk frysninger oppover hele ryggen. Konserten var utrolig bra, men gjentatte ganger ble jeg flau over å være norsk. Greit, det er søndag, folk var kanskje ute kvelden før, men det går vel an å hoppe og rope litt? Til og med vokalisten kommenterte at han aldri hadde hørt 4000 mennesker være så stille mellom sangene før. "You polite Norwegians! " Kom igjen, lev litt!

Hipstamatiserte litt av konserten

Mer hipstaprints av Band of Horses

Så kort summert: Band of Horses, overraskende bra live, spesielt på de akustiske og når de tonet ned litt mot slutten. Publikum i Oslo Spektrum, 70 prosent hung over 17-18-åringer som ikke orker å løfte armene, 10 prosent mindreårige i følge av forledrene(!) og 20 prosent som koste seg skikkelig, undertegnede inkludert. Konserten får en femmer av meg, publikum og stemning svak firer..

På mandag tok vi turen til Bygdøy og Kon Tiki-museet. Pål har hatt underskudd på kulturelle opplevelser i sin grunnskoleutdanning, så det var på tide å gjøre noe med det. Selv var jeg der i 3. klasse så vidt jeg husker. Museet husket jeg ikke så mye av, men jeg husker godt at vi lagde Kon Tiki-masker i leire i formingen ;)

Thor Heyerdahl er personlig en av mine store helter. For en mann! For et mot og ståpåvilje! Ikke mange som er villige til å krysse verdenshavhav på flåter nå til dags bare for å bevise at det er mulig. Inspirerende metoder for å underbygge teorier på! Jeg så dokumentaren om ham som gikk på NRK for en god stund siden, og for et spennende liv han har hatt. Etnografi i praksis! Det var trist å se hvordan han ble kritisert for sine teorier til siste stund, av antropologer og andre eksperter. Fagmessig sett er ikke Heyrerdahls teorier i vinden lenger, diffusjonismen er avfeid som avleggs. Men det betyr ikke at han ikke skal få heder og ære for sine bidrag, å ikke motta respekt som den eventyreren han var. Så, keep up the good work, Kon Tiki-museet!

Ra II som krysset Atlanterhavet i 1970

Selveste Kon-Tiki som etter 101 dager beviste at folk fra Sør-Amerika kunne ha befolket stillehavsøyer.

Her bodde mannskapet på 6 under seilasen.

Mannskapet på Kon-Tiki (fotografi av fotografi som tilhører museet)


En ung Thor Heyerdahl, en staut kar må jeg si! (også foto av fotografi som tilhører museet).


Det var en vellykket nestenhelg i storbyen! Når jeg tenker på det er en altfor lite turist i eget land. Mulig fordi det er dyrt også for nordmenn. Det nyåpnede Comfort Hotel Xpress i Møllergata anbefales om noen er på utkikk etter rimelig og helt grei overnatting i Oslo sentrum. Men jeg kan tenke meg at det er litt mindre rolig der lørdagsnettene... 


2 kommentarer:

  1. Jeg husker også de kon tiki maskene vi lagde ;)
    *mimre mimre*

    SvarSlett
  2. Skulle nesten ønske jeg hadde den ennå! ;)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en liten kommentar eller tilbakemelding :)