lørdag 24. januar 2009

3 dager i Hanoi

Etter 26 timer på reisefot landet jeg i Hanoi via Bangkok og København ganske så utslitt. Jeg angret ikke et sekund på at jeg hadde bestilt henting på flyplassen! På hotellet ble jeg møtt av sjefen sjøl, en hyggelig mann med navn Hung, og han og mannskapet hans tok veldig godt i mot meg. Siden jeg reiste alene mente han at jeg måtte få det beste rommet, men jeg har ikke akkurat noe å sammenligne med.. Rommet var uansett greit, og aller viktigst rent og med varmtvann! Ikke en selvfølge i Vietnam.

Morgenen kom og jeg våknet til et voldsomt leven av klokkeklang fra morgenmessen i katedralen ikke langt fra hotellet. Si fra om jeg tar feil, men det er vel ikke vanlig å kalle inn til messe klokken 5 om morgenen? Bortsett fra denne voldsomt høye ringingen, trivdes jeg godt på hotellet og i området rundt. Veldig hyggelige folk og midt i det gamle kvarteret i Hanoi, noe som betyr svært sentralt. Jeg tuslet for det meste rundt for meg selv gatelangs og knipset litt bilder her og der, og koste meg i 16 varmegrader og sol *erte erte*.

Jeg tror det var en god avgjørelse å være i Hanoi noen dager før jeg reiser videre til Sapa. Selv om Hanoi er en fin by, blir en ganske sliten av alt bråket og trafikken. Det tok meg faktisk en dag å finne ut at for å krysse veien må en bare gå på og ikke nøle. Mopedene svinger utenom og bilene, vel, de er det bare å passe seg for! Og hvis det er veldig mye trafikk er det bare å vente på noen andre som skal over veien og bruke de som buffere ;)

Det er ensomt å være i Hanoi helt alene… Jeg er jo ikke vant til å reise slik på egenhånd. Jeg har jo vært i Hanoi før så jeg har sett de fleste av turistattraksjonene. Men jeg har fått med meg Kvinnemuseet og siste dagen tok jeg en råsjans og ble med en lokal guide på sightseeing bakpå mopeden hans. Selv om han hadde lovt å kjøre pent, kjentes det ikke sånn ut. Det var et par ganger jeg var sikker på at det skulle gå galt da han tok en del bråe svinger og kjørte på noen røde lys… Men jeg kom meg helskinnet gjennom det og fikk faktisk sett noen steder jeg ikke hadde vært før. Så det var verdt det!

Søt pus jeg møtte på

Tempel i Old Quarter

Så nå er jeg spent på hvordan Sapa er og hva som venter meg der. Det er nå det virkelig starter!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en liten kommentar eller tilbakemelding :)