torsdag 5. mars 2015

Bushwick HipstaPak: Februar sett gjennom Hipstamatic

Bushwick-pakken, kalt opp etter det hippeste nabolaget i New York for tiden (visstnok, hva vet vel jeg?), var februarlanseringen til Hipstamatic. Jeg har trengt litt tid på meg til å bli fortrolig med denne komboen, og for å være ærlig er jeg ikke helt der ennå... Bloggen har blitt litt Hipstamatic-sentrert, men siden det er min go to foto-app ser jeg ikke noe i veien med det. Jeg tror det er flere Hipstamatic addicts der ute enn meg! Men for å gi meg selv litt bedre tid, tror jeg at jeg ikke kommer til å poste first friday-inntrykk før jeg har fått testet den litt først. Siden en ny first friday er rett rundt hjørnet passer det fint å skrive dette innlegget nå. Uttestet blir Hipstamatic aldri.
Denne komboen skal få portretter til å poppe, altså personen du tar bilde av skal klart skille seg ut, med en klar skarphet. Det skriver skaperne bak Hipstamatic selv, i hvertfall. Som tidligere er det svært få (les Iso og Pål under tvil) som stiller seg disponible for portrettfoto her i gården, så ett og annet selvportrett må suppleres med her... Jeg må helt ærlig innrømme at jeg trodde noe var feil med mobilkameraet første gangen jeg ivrig knipset i vei med Bushwick-pakken. Det virket som om skarpheten var på max, altså ikke en look jeg liker særlig godt. Se bare her:
Snikfoto riktignok, men langt i fra noe pop! Bare en ulidelig tøyd skarphet. Jeg fortsatte testrunden i Bergen, og det er nok mer motivene (og nostalgien) som gjør at jeg liker bildene. Hele tiden tenkte jeg: Hva er det dere driver med Hipstamatic?
I rikt lys kan det så klart funke (som med nesten alle Hipstamatic-komboer...), men der lys er mangelvare blir det rett og slett for kornete for min personlige smak.. Eller er det bare noe jeg bør venne meg til å like?
Portrett tatt med blitz derimot softer ut skarpheten (kornetheten eller hva jeg skal kalle det) litt. Og det begynner å nærme seg. Men noe pop? Nei, heller ikke her. Litt instant feel kanskje.. Dette var Standard blitz, som ofte er altfor kraftig på fullt. Du ser prikker i et par minutter for å si det sånn!
Men jeg fortsatte å teste. Og i naurlig lys er den ikke ille:

På bildet over synes jeg skarpheten tones litt ut selv med soft blitz. Og nå som jeg blogger fra ipad og ser bildene litt større kommer utrolig nok ikke kornene like tydelig frem. Er det virkelig mobilen det er noe i veien med likevel?
Jeg må si at filmen Otto gjør et mye bedre inntrykk uten partnerlinsa Hannah. Det blir ikke like kornete, og fargene blir klare. Den holder hva den lover og gir kjølige toner. Komboene under er noen av mange som har fått gjennomgå:
Lowy + Otto
Burke + Otto
Tinto 1884 + Otto + Berry Pop
Chivas + Otto + RedEye Gel
Florence + Otto + Tasty Pop soft
Alle disse komboene funker godt! Chivas + Otto skal jeg definitivt teste videre, og med en touch av rød kommer fargene godt frem.
Hannah var det litt verre å like på egenhånd, men noen komboer funket bedre enn andre, som:
Hannah + Telegraph
Hannah + Blanko Freedom 13 + Juicy Orange Gel Flash
Hannah + T. Roosevelt 26
Hannah + Hackney
Hannah + Queen West
Av disse liker jeg nok den første best, men det har nok med at jeg liker Telegraph-filmen veldig godt..
Som sagt er kanskje skarphet noe jeg må lære meg å like. Jeg begynner å tro at det kanskje er iphone 5s generelt eller min spesielt som er den skyldige her, for nå da jeg ser dem på en større skjerm på ipad'en er ikke problemområdene like synlige. Og ny mobil pga en Hipstamatic kombo er langt fra forsvarlig! Eller særlig rasjonelt.
Min dom over Bushwick er 2,5 av 5 stjerner etter å ha sett dem på ipad'en. Før det lå dommen på 1,5. Jeg ser at den kan funke i godt lys, men den faller ikke i smak hos meg personlig. Jeg vil ikke si at det var bortkastede penger, for jeg fikk noen fine bilder ut av den. Men den blir ikke laget som egen favoritt, og jeg tror heller ikke jeg inkluderer Hannah i Shake to randomize- funksjonen. Otto derimot, er slett ikke blant de værste, så han får bli under tvil.
Del gjerne dine erfaringer med Bushwick eller alt annet Hipstamatic relatert med meg i kommentarfeltet. Eller legg igjen et hei, det er også koselig.
Jeg er spent på hva Hipstamatic pønsker på til mars' first friday. Noen vårlige pasteller hadde gjort seg nå! Stay tuned!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en liten kommentar eller tilbakemelding :)