mandag 19. januar 2015

Min Hipstamatic-avhengighet og førsteinntrykk av Toronto HipstaPak

Blogg-tag'en Hipstamatic er en tag som stadig vokser. Ikke så rart siden det utvilsomt er min favoritt fotoapp. En touch analog til iphonebildene mine, så klart jeg elsker det! Pål erter meg litt når jeg bare MÅ ha det nyeste tilskuddet hver måned, og hvordan jeg løper rundt og knipser for å teste den ut. Jeg er enig i at Hipstamatic har tatt litt av på utviklersiden og utnytter slike som meg, som bare ikke kan motstå. Og ikke alle filmene, objektivene eller blitzene er like gode (les: etter min smak). Men det gir meg fotoglede, og det alene er verdt det for meg. Og det finnes et utrolig godt miljø av Hipstamatic-brukere både på Instagram og på Hipstamatics egen sosiale bildedelingstjeneste/app Oggl. Så mye inspirasjon og dyktige folk!


Da Oggl først ble lansert, var jeg ikke fan. Jeg var enig med puristene, at Oggl var juks. Det var absolutt ikke det samme å legge til Hipstamatic-effektene i etterkant. Men, jeg har endret mening. Noen ganger safer jeg litt ved å ta bilder med Oggl, fordi resultatet er lettere å kontrollere, slik at jeg vet at bildet blir slik jeg vil. Det blir på en måte som å kjøre et bilde gjennom en hvilken som helst fotoapp. Men når det er sagt, så blir poenget med den analoge feel'en litt borte ved å bruke Oggl, så, som oftest bruker jeg Hipstamatic først og Oggl som backup. Den største fordelen med Oggl er muligheten til å croppe bildet i etterkant, samt bruke frontkameraet dersom jeg har behov for det. Og jeg kan også leke meg med de ulike komboene for å få en følelse av hvordan de vil fungere i selve Hipstamatic.

Per dags dato har jeg totalt 49 av filmene, 46 av objektivene og 17 av blitzene som har blitt lansert. Den eneste kombinasjonspakken jeg ikke har er den som ble lansert til OL i Sochi, siden jeg ikke ville støtte den saken. I tillegg har jeg dobbeleksponeringskitet (som jeg burde bruke oftere). Mange av HipstaPak'ene har blitt lansert som støtte til en god sak og/eller vært gratis. De nye pak'ene blir lansert den første fredagen i måneden, og jeg er alltid like spent!

Årets første lansering var Toronto HipstaPak som bestod av objektivet Le Allan, filmen Queen West og tre geometriske blitzer Spiro Gel, Cubic Gel og Triad Gel. Brukt sammen blir det herlig monokromt med en uforutsigbar geometrisk tvist når en av blitzenene skrus på.
Her kommer noen Hisptamatic prints med denne komboen, alle tatt med Hipstamatic (altså, ikke Oggl):

Le Allan + Queen West

Le Allan + Queen West + Spiro Gel
Le Allan + Queen West + Triad Gel
Le Allan + Queen West + Cubic Gel
Le Allan + Queen West + Triad Gel
Iso er som alltid et favorittmotiv, og det er ofte han som blir forsøkskanin for nye Hipstamatic-komboer og nye HipstaPaks. Noen eksempler på elementer fra Toronto-pak'en brukt med andre Hipstamatic elementer (fancy for filtre/effekter, jeg vet)

Le Allan + Queen West + Triple Crown (soft Flash)
Jack London + Telegraph + Triad Gel
Muir + Telegraph + Spiro Gel
Le Allan + Gotland + Cubic Gel
Tricky, men veldig moro! Det er min dom over Torontopak'en. Blitzenene kan gi en kul effekt, men krever litt prøving og feiling. Noen ganger funker det, andre ikke. På portretter ser det f.eks ikke pent ut når trekanter kommer ut av nesa di... En annen utfordring er at Le Allan gir en liten uskarpheteffekt som noen ganger gir en slags dobbelskygge, eller en drunkenness-effekt om du vil. Det kan dermed gå begge veier om det funker eller ikke. Jeg liker uansett godt at det har kommet en ny sort/hvitt-film uten kanter. Jeg liker ikke rammene/kantene så godt alltid. Noen fungerer svært dårlig spør du meg.

For å få litt fotoinspirasjon kommer jeg til å starte noe nytt: Ukens Hipstamatic-kombo! Her vil jeg dele litt mer av min Hipstamatic-avhengighet, selv om det kanskje er for de spesielt interesserte... Men, skal du ha 1 fotoapp på iphonen din, er Hipstamatic utvilsomt et svært godt valg! Det kan jeg love!

For å gjøre ting litt ekstra spennende, la oss starte med en Shake to randomize og la Hipstamatic velge komboen vilkårlig: *drum roll*

Komboen ble Helga Viking + Rijks + Cherry Shine!


Dette blir gøy! Jeg gleder meg til å teste dette ut på mer enn Iso :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en liten kommentar eller tilbakemelding :)