onsdag 11. juni 2014

Flight of the Gibbon: Et jungeleventyr utenfor Chiang Mai

Så, det er en stund siden. En stund siden sist, og i hvertfall en stund siden vi var i Chiang Mai. Selv om ting tar tid (overføre, redigere, laste opp), så er det ikke bare tid som er mangelvare, men også overskudd. Batteriene, for å bruke den analogien, er nesten utlada, og jeg sliter med å få dem ladet opp igjen. Og det går utover det meste, også fotosafariene mine for ikke å snakke om inspirasjonen og bare det å ha lyst til å dele. Jeg blir ekstremt selvkritisk når jeg er utmatta, og da er ikke gleden over å blogge der. Se, nå er jeg negativ allerede i starten av blogginnlegget, og det vil vel ikke folk lese om? I hvertfall ikke under tittelen et jungeleventyr! Vi går videre!

Helt siden første gangen jeg var i Chiang Mai i februar 2009 har jeg hatt lyst til å være med på Flight of the Gibbon, over 5 km med zip lining gjennom jungelen i Chiang Mai!  Men, på feltarbeid har jo ikke den slags vært førstepri, pluss at dette er en opplevelse som absolutt må deles, så jeg har spart det til en vakker dag. Og den vakre dagen kom 28. desember i 2013, da Pål og jeg var i Chiang Mai på Thailand og Laos-turen vår. Vi hadde allerede testet zip lining på Koh Chang i 2012, så vi visste jo begge at dette var noe vi absolutt måtte få med oss. Men Flight of the Gibbon er i en klasse for seg selv og kan ikke sammenlignes med Treetop Adventure Park på Koh Chang! Altså, den på Koh Chang er puslete i forhold!

Et spørsmål jeg har fått mange ganger er: Hva med sikkerhet? Flight of the Gibbon oppleves som helt trygt, definitivt! Guidene har fått spesialtrening og sikkerhet er førsteprioritet. Du får tilpasset sele og hjelm. Du er festet til en line hele tiden. Selv om vi ikke tenkte på det som usikkert da vi ziplinet på Koh Chang, får du ikke lov til å koble deg av eller på selv, og guidene gjør det for deg gjennom hele løypa. Dette hadde vi ansvar for selv på Koh Chang.... Nerver og småhøydeskrekk (sistnevnte har jeg litt av) blir avvæpnet med humor. Du zipliner i en gruppe på 8-12 personer, avhengig om barn er med, og alle blir sett og hørt, og fjaset med. Guiden Hobbit kunne fortelle at den yngste de hadde hatt med var 4 år (strappet sammen med faren vel å merke), mens den eldste de hadde hatt med var 82! Dette er noe som passer for alle aldre. Men, det er ikke bare å snu i løypa (når som helst) når den har begynt... Så, det er noe å tenke på. Men utvilsomt en opplevelse for livet! Jeg var bare skikkelig redd 1 gang: Når vi skulle ta en superman. Det vil si, hoppe ut fra platformen med linen spent fast på ryggen. Følelsen av å fly varer ikke like lenge som følelsen av å falle... Heldigvis ingen gode klipp av det! Haha

Guidene våre Ton & Hobbit. Begge fra landsbyen der anlegget ligger.
Yours truly in action!
"Honeymoon Zip Line" i følge guiden Hobbit. Juhuuuu!
Platformene er bygget opp rundt trær = Treetop Adventure! 
Pål suser gjennom jungelen i 45 km i timen!
Selvfølgelig hadde jeg ikke med kamera når vi ziplinet! Ikke en gang iphonen. Jeg hadde ikke lyst til å miste den et sted i jungelen... Men Pål filmet med GoPro'en sin på hjelmen, så vi har noen videoklipp å dele og bildene over er stillbilder fra klippene. I etterkant skulle jeg gjerne hatt et også, festet på brystet eller armen eller på en annen stabil måte så dere kunne fått sett litt mer. For ja, ser man ned, så ser kameraet også ned... Haha. Høydepunktet var uten tvil den lengste ziplinestrekningen: 800 meter susende gjennom jungelen i 45 km i timen! Helt fantastisk! Hør Pål juble her (og jeg fnise og fjase):


Selv om det heter Flight of the Gibbon var det bare 1 familie med gibboner å se, og disse ble matet så vi kunne få se dem på ganske nært hold. Ja, et salgstriks, men gibbonene har det nok best uten folk rundt seg hele tiden, så de holder seg nok langt unna! Pluss at de er skye og utrydningstruet... Men guidene hadde mye info å dele om både gibbonene og alt av trær og vegetasjon. Så alibiet er nok på plass. 

Pakken vi hadde inkluderte transport fra Chiang Mai til Mae Kompong (45-60 min å kjøre mener jeg det var), ziplining på ca 2 timer, lunsj og en tur til en foss like ved landsbyen. 

Pål & meg post ziplining!

Vi ante ikke at en tur til en foss var inkludert i pakken, men her er den alstå. Den nederste delen, vi var skjelvne nok i beina fra før til å klatre mer en halvveis opp... Tror ikke vi gikk glipp av mye. 

Er du i Thailand er Chiang Mai definitvt et sted du bør besøke, og har du en halv dag til overs, ikke nøl med å reise ut i jungelen med Flight of the Gibbon! Besøk hjemmesiden deres http://www.treetopasia.com/thailand-holiday/chiang-mai eller kontoret deres like ved Tae Phae Gate! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en liten kommentar eller tilbakemelding :)