mandag 14. april 2014

Chiang Mai Desember 2013: En oase ved elven, tempelsafari og Sunday Market

Å lande i Chiang Mai var nesten som å komme hjem. Denne byen har en helt spesiell plass i hjertet mitt, og selv om et hav av tid har gått siden sist, var det som om ingenting var annerledes. Eller, som om alt var annerledes. Jeg vet ikke helt. Jeg skulle så gjerne hatt mer tid. Vandret gatelangs og tempellangs til langt på natt. Sammen med Pål. Ikke alene denne gangen. Tusen ganger bedre, hånd i hånd, et sjernedryss av nostalgi og en smule tankefull. Ett par øyne som opplever alt igjen, og ett par øyne som ser alt for første gang. 

Dagene var nøye planlagt. To netter i fjellene, to netter i byen + en bonusnatt i Gamlebyen etter Luang Prabang og før øylivet. Nøye planlagt som i hvordan best mulig oppleve Chiang Mai på kortest tid og samtidig gå dit skrittene tar oss. The Highlights of Chiang Mai. Turen til fjellene har jeg skrevet om før; to (kjølige) netter i Mae Rim og Panviman Resort & Spa. Ingen landsbyturer denne gangen, bare være til og nyte den vakre utsikten med fjell på alle kanter:

Soloppgang i fjellene
Det første stedet (av alt for mange å velge mellom) vi valgte å bo på i Chiang Mai var Rawee Waree, som nå har byttet navn til Sibsan Hotel. En oase av et hotell 10 minutter med tuk-tuk fra Gamlebyen, elvelangs ved Pingelven. Vi hadde ikke så mange andre ord enn vakkert for det. Vår favoritt: Kaffebaren nede ved elva, som vi hadde for oss selv. Solnedgang + drink = klisjé, men for en herlig en. Et lite bildedryss:

Panorama tatt med Fuji X-e1 av Rawee Waree
Rommet vårt

Bord for to med elveutsikt.
En plass i solen
Frangipani
Etter et jungeleventyr med adrenalinfyllt ziplining med Flight of the Gibbon (innlegg kommer....) tok vi det ganske rolig og reiste inn til Gamlebyen for å spise (yay! Phad Thai!) og titte litt på nattmarkedet.
Chiang Mai Night Bazar har det meste... 
Mr Tuk-tuk driver passer på at vi kommer trygt hjem
Templer, templer og mer templer. Chiang Mai er virkelig en tempelby. Med liten tid må en prioritere. Søndagsmarkedet vant over Doi Suthep, men vi fikk tid til å besøke ett av mine favoritttempler i Gamlebyen også: Wat Chedi Luang. Jeg kaller det Elefanttempelet da store elefanterstatuer pryder selve tempelet. Det er en egen ro over Wat Chedi Luang, selv om det ikke er det mest intime tempelet i Chiang Mai:
Liggende Buddha i Wat Chedi Luang
To noviser henger opp dekorasjoner på tempelområdet
Forgylte Buddha-statuer pryder hver side av Wat Chedi Luang

Elefanter
"Du må stille opp foran kameraet også, Oda"

Etter noen tempelbesøk til vandret vi gatelangs i Gamlebyen før vi satte oss ned for å hvile trøtte bein og vente på hovedattraksjonen i Chiang Mai på søndager: Sunday Market. Pål var imponert over hvor hurtig bodene kom opp, og stusset veldig da alle stoppet opp og Kongesangen ble spilt over høytalere. Men den største overraskelsen var alle VW-bussene! Happy Camper der altså. Nydelig gatemat var mitt høydepunkt i tillegg til gaveshopping og en mengde fotomuligheter. Sunday Market er noe jeg elsker mest ved Chiang Mai, og noe du absolutt må få med deg om du reiser til byen. Det var alltid noe jeg satte aller mest pris på om jeg hadde feltfri tilbake i 2009 og 2010. Og det har ikke forandret seg mye. Fortsatt får du verdens beste Phad Thai inne på tempelområdet i Wat Phan On. Sted: Fra Tae Pae Gate til enden av Rachademnoen Road (følg strømmen) fra kl. 17 til ca midnatt hver søndag. Regn med å gå litt i kø siden markedet er like (om ikke mer) populært blant de lokale som turister. Markedet er ikke et typisk turistmarked. Du finner alt fra gatemat og kunst til hjemmelagde såper, vesker, hatter, smykker og t-skjorter. 

Rachademnoen Road - Stille før stormen, alstå Sunday Market.
Smykkebod Sunday Market
Folkehav Sunday Market 
Gatemat
Sweet'n Soft. Fint med lowfat cake

Verdens beste Phad Thai i Wat Phan On! 
Pål og Buss nr 1
Pål og buss nr 2 (litt blidere)
Pål og buss nr 3. VELDIG blid!

Det var det vi rakk før turen gikk videre til Luang Prabang og nyttårsfeiring. En helt ny destinasjon for begge av oss og vi var fulle av forventninger. Mer om Laos og Luang Prabang kommer...





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en liten kommentar eller tilbakemelding :)