torsdag 28. november 2013

Blogsy: Enkel iPad-blogging


Funker det å blogge fra iPad? Jeg har prøvd app'er for mobilblogging før og har ikke vært imponert. Formateringen er håpløs, spesielt når det gjelder bildevisning, noe som er ganske så essensielt når du har en pseudo fotoblogg. Jeg liker enkle løsninger. Selv om jeg elsker mac'en min, er det ikke alltid mulig eller praktisk å ha med mac'en overalt. Så, til tross for dårlige erfaringer er jeg villig til å gi det et forsøk nå som jeg er så heldig å ha fått en splitter ny iPad mini. Yay!

Med drømmeferien anno 2013 kun noen uker frem i tid hadde det jo vært fantastisk praktisk og gøy å kunne dele noen ferieminner on the go. Jeg har jo hatt lyst til å få fart på bloggingen igjen og dele øyeblikk litt oftere. Ja, du har hørt det før, men nå mener jeg det. Forutsatt at app'en lever opp til forventningene.

Så, la oss prøve! #1: Hente bilder fra nett og inkludere link i undertekst:
Bilde hentet her
Funket greit! Ikke så ofte jeg kommer til å bruke denne funksjonen,men greit å vite at den virker. Da prøver vi #2: Hente bilder fra instagram og Facebook.

White Lies på Sentrum Scene 23.11.13
Instagram over og Facebook under.

Gammelt profilbilde: John Travolta Buddha og meg
Som en drøm! Utrolig enkelt! Du bare sveiper til profilen din i instagram eller det albumet du vil ha på facebook og drar bildet på plass der du vil ha det. Det ligger jo på nett allerede, så det linkes enkelt og greit. Størrelsen justeres med noen få sveip og trykk. Jeg tør påstå at denne app'en funker.

Så, hvorfor bruke 35 kroner på blogsy? Enkelt å bruke, først og fremst! Bilder og videoer hentes lett fra instagram, Facebook, Flickr og YouTube-kontoene dine. Altså, ikke nødvendig å laste opp noe direkte. Smart, sant? Det er også mulig å skrive utkast offline og poste de når du senere får nettilgang. Dette ser jeg er supersmart på reise! Da er det bare å skrive i vei og hente bilder senere, for hvem tar vel bilder med ipaden? Det er noe av det dummeste jeg ser... Ser ikke smart ut å fly rundt med den, til tross for at det er kamera på den. Klønete rett og slett! Ved at kontoer linkes enkelt sparer jeg masse tid på å maile bilder til meg selv fra f.eks telefonen til mac'en og jeg slipper dobbellagring.

Den første utfordringen min med blogsy? Finne rett størrelse på bildene i forhold til layout på bloggen. Ikke akkurat noe jeg går rundt og husker.. . Men det er egentlig ikke noe å klage over, det kan enkelt endres eller tas litt på feelingen. Bare det at det er mulig å definere størrelsen i det hele tatt fortjener et hurra i seg selv sammenlignet med tidligere erfaringer. Det er litt irriterende å ikke kunne få en instant preview i app'en hvordan posten vil se ut. Du må laste den opp først, så logge deg inn i blogger. Fordelen er at du kan laste et innlegg opp som utkast, så forhåndsvise og deretter gjøre nødvendige justeringer i blogsy. Du kan enkelt oppdatere utkastet rett i app'en og laste opp på nytt. Det kan bli litt frem og tilbake, men det kan jeg leve med. Etter litt nærmere etterforskning trenger du ikke gå tilbake til utforming i blogsy dersom det kun er teksten du skal endre. Det kan faktisk gjøres i blogger. Det er derimot lettere å gjøre det i app'en. Hvis det er bildene som må endres/redigeres/legges til er det nødvendig å gjøre dette i blogsy.

Autocorrect vil jeg si er et større irritasjonsmoment, selv om det er iPad som skaper det problemet og ikke blogsy. Jeg fikk ikke til å hente YouTube-videoer, men det kan ha noe med kontoinnstillingene mine å gjøre og er noe jeg skal undersøke nærmere.

Kort oppsummert: full frihet til utforming av blogginnlegg på ipad'en med en veldig brukervennlig utforming. Absolutt en bonus å kunne formatere og justere tekst og bilder så innlegget visuelt sett passer inn i bloggdesignet ditt. Å kunne skrive blogginnlegg uten nettilgang og enkelt hente bilder og/eller laste det opp når du kommer i wifi-sone tar kanskje mange for gitt, men blogsy gjør det veldig enkelt og oversiktlig. Finjusteringer kan gjøres ved å laste opp innlegget som utkast. Dermed har du full kontroll. Verdt hver krone! Og dette uten at jeg på noen som helst måte er sponset av blogsy, så vet du det.

Har du forsøkt blogsy eller har gode eller dårlige erfaringer med mobilblogging?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en liten kommentar eller tilbakemelding :)