torsdag 16. august 2012

Fotomeditasjon

Det har vært noen hektiske dager i det siste. I kombinasjon med lite inspirasjon har det derfor blitt lite blogging. Men jeg liker at det er hektisk og at jobben er spennende! Og ikke minst at jeg får lov til å etnografere litt, og det i mitt eget nærmiljø. Nå gjelder det bare at resten av jobbnorge får øynene opp for sosialantropologi. Jeg har en måned igjen i prosjektet, så jeg har ikke panikk, ennå...

Så hva har skjedd siden sist verdt å nevne? Jo, søteste frøken Mariann har blitt drukket ut og allerede neste uke gifter hun seg med sin kjære Sigurd. Gleder meg veldig til å feire superparet! Det har også åpnet en ny café i Hamar, som er helt fantastisk. Veldig god kaffe, fine lokaler og til og med en bakgård du kan nyte kaffen i. Ser for meg at det blir kos å sitte der en høstkveld under varmelamper med pledd, kakao og gode venner. Interiørbutikk har de også som det er verdt å sjekke ut. Så ta deg en tur til Larsen i Strandgata. Du vet, der det graves for harde livet. Men ikke bry deg om det, for det blir så fint til slutt. OG enedelig! Mitt nye "proffesjonelle" filmkamera som jeg vant på ebay for snart en måned siden har kommet i posten. Var noen nervepirrende dager der jeg trodde at alt håp var ute siden det hadde gått over en uke over forventet leveringstid. Det gjenstår å se resultatene, men det virker lovende. Og best av alt (og grunnen til at jeg kunne forsvare kjøpet) var at jeg fikk med 6 objektiver og en 2x teleconverter til den nette sum av 480 kroner inkludert frakt (!). Selv om jeg nøktern sa til Pål etter å ha fått mitt høyt ønskede LCA+ i hendene at nå er samlingen komplett, trodde han ikke på meg... Og med god grunn viste det seg. Men samlingen min manglet et kvalitetsfilmkamera, rasjonaliserte jeg. For analog fotografi er så mye mer enn lomografi, x-pro og lightleaks... Har jeg ikke rett? 

Bakgården på Larsen. Hamars beste café? 

Kaffedate @ Larsen

Jeg minner meg selv på nå at jeg ikke har skrevet om LCA+-kameraet mitt, ennå. Tross i at jeg har fått tilbake film.. Det er målet for helgen! For det er meldt regn... Sjokk!

I dag har jeg en trist følelse av at dette var den siste sommerdagen. Spesielt trist siden sommeren ikke har vært mye å rope hurra for i år. Jeg dro derfor en svipptur hjemom etter jobb, hoppet i skjortsen, grep tak i mitt nye kamera og ruslet ut mot Tjuvholmen for litt fotomeditasjon. For meg innebærer det å slippe alt av grublerier og stresstanker jeg har i hodet ved å se verden gjennom kameralinsa. Nærmere bestemt ved å ta bilder av alt øyet liker å se på, og i dag var det Mjøsa badet i solskinn, blomster og bier og blå himmel dekket av florlette skyer. En is unnet jeg meg også, så jeg var veldig fornøyd med tilværelsen. Etter en times tid var filmrullen tatt ut, og siden myggen begynte å spise på meg flyktet jeg hjem igjen. 

Sommerdag ved Mjøsa
Nå har jeg inntatt sofaen for kvelden og er rimelig fornøyd med at kalenderen sier at det er fredag i morra. At den sier 17. august fryder jeg meg ikke like mye over. Tiden har flydd forbi! Men det betyr at det snart er tid for å planlegge neste store eventyr. Hvor går turen denne gangen, tro?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en liten kommentar eller tilbakemelding :)