fredag 17. september 2010

Forfatter? Jeg?

I dag fant jeg denne merkelige mailen i innboksen min:

Dear Oda ,
I am writing on behalf of the International publishing house, LAP Lambert Academic Publishing. In the course of a research on the University of Bergen, I came across a reference to your work in the field of Development Studies.

We are an International publisher whose aim is to make academic research available to a wider audience. LAP Publishing would be especially interested in publishing your dissertation in the form of a printed book.

Your reply including an e-mail address to which I can send an e-mail with further information in an attachment will be greatly appreciated.

I look forward to hear from you.

Kind regards,

Ecaterina Tomsa
Acquisition Editor
LAP LAMBERT Academic Publishing AG & Co. KG Saarbrücken
Dudweiler Landstraße 99, 66123 Saarbrücken Germany
Fon +49 681 3720-310
Fax +49 681 3720-3109
e.tomsa(at)lappublishing.com / www.lappublishing.com
Handelsregister Amtsgericht Saarbrücken HRA 10752

Partner with unlimited liability:
VDM Verwaltung Aktiengesellschaft
Board of Directors: Dr. Wolfgang Müller (CEO), Christoph Schulligen, Esther von Krosigk
Supervisory Board: Prof. Dr. Johannes G. Bischoff (Chairman), RA Thomas Bischoff, RA André Gottschalk


Så hva skal en tro om det her? For det første lurer jeg på hvor i all verden de har funnet e-postadressen min. Den står ikke referert noe sted på Universitetet i Bergen sine sider. Og hvorfor spør de etter min e-postadresse når de faktisk kontakter meg via e-post? For det andre, jeg har da virkelig ikke noe de kan publisere! Om de hadde gjort research ved UiB hadde de straks sett at jeg bare er en masterstudent, og det i sosialantropologi, ikke Development Studies, slik denne dama refererer til. Ikke har de klart å skrive navnet mitt rett heller, så det her lukter råttent lang vei... Jeg googlet forlaget og fant hjemmesiden deres, som mildt sagt var uproffesjonell, spesielt når det kom til skriftlig fremstilling. Det virket ikke seriøst i det hele tatt! Er det her en ny scam med akademikere på alle nivåer som mål? Jeg har ikke blitt spurt om å betale noe, det må understrekes. Men går folk virkelig med på dette?

Jeg skjønner ikke logikken bak når stort sett alle akademiske arbeider som masteravhandlinger og doktoravhandlinger finnes tilgjengelig gratis på nett, enten via universiteters hjemmesider eller bibliotektjenester som BibSys, hvorfor er dette forlaget interessert i å publisere det da? På hjemmesiden lokker de med royalties for hver solgte bok, og at hvem som helst kan bli forfatter. Men det må jo finnes en baktanke/foretningsidè bak! Mulig dette er et reelt forlag, men når utgivelsessprosessen tar 6 uker, stiller jeg spørsmål til kvaliteten. Mange unge akademikere går nok med en drøm om å få avhandlingene sine publisert, og jeg lurer på hvor mange denne personen har sendt lignende mail til. Er de et seriøst forlag burde de revurdere fremstillingsevnen sin, for det virker tvilsomt fra mitt ståsted. Jeg ville tenkt meg om flere ganger før jeg solgte rettighetene til tekster jeg har slitt, svettet og grått over i månedsvis til hvem som helst!

4 kommentarer:

 1. Japp, og jeg fikk akkurat samme mail, sikkert mange flere av oss og...

  SvarSlett
 2. Fikk den samme tilsendt på Facebook. Riktignok med riktig navn på masteroppgave, men likevel. Lukter scam lange vei...

  SvarSlett
 3. Så de benytter seg av Facebook også? Googlet forlaget og det virker som det er en globalt fenomen. Hadde vært interessant å høre om noen har bitt på og hvilke erfaringer de har, men det er ikke å finne. Ergo, tvilsomt!

  SvarSlett
 4. søk på vdm verlag på amazon, der ser du bøker utgitt på denne måten, også fra UiB. Det er reelt, men neppe lukrativt.

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en liten kommentar eller tilbakemelding :)